Известие

Collapse
No announcement yet.

Електрически проблем с Алфа 147 1.9 jtdm

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Електрически проблем с Алфа 147 1.9 jtdm

Колеги имам следния проблем .когато колата не е запалена няма осветление в купето нито по вратите,нито централното ми работи ,с дистанционното като искам да заключа или отключа има само светлинен сигнал на мигачите,с ключа се заключва само едната врата,дори и от копчето за заключване и отключване вътре в купето пак нищо,единствено радиото работи и мога да си отварям багажника от дистанционното.Когато запаля всичко се оправя освен че уреда за отчитане на гориво след 10 секунди пада до долу и там си остава и светва лампата за горивото.Гледал съм всички бушони,релета в купето и при двигателя,почистил съм ги,напръскал съм с контактен спрей както тях така и всички куплунги по врати около бушоните абсолютно навсякъде.И този проблем ту се появява ту изчезва.Колата е 147 1.9 jtdm 120 коня 2007 година.Може да е някоя маса но къде да я търся.В момента съм в германия а тук всички авто услуги са много скъпи.Благодаря предварително на всеки отзовал се с мнение и насоки към проблема ми.

Основната "маса" е под акумулатора и е хваната за скоростната кутия с болт. Вадиш я, с шкурка почистваш хубаво двете повърхности, пръскаш със спрей и сглобяваш, и да не се оправи в никакъв случай не е излишна тази манипулация. Интересното е защо ти се губи нивомера,
    Бих ти препоръчал да си изтеглиш Аутодата, там можеш да погледнеш какви са схемите и кое по-точно къде отива евентуално да те насочи за някакъв проблем.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Демонтирай и отвори боди компютъра (долепената до таблото с предпазители под волана кутия):

Виж да няма следи от влага вътре и ако да, го почисти внимателно с чист медицински спирт.

Почисти също така и конекторите му, най-вече тези посредством които той е свързан електрически към таблото с предпазителите.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

И тази процедура съм направил със боди компютъра,никакви следи от влага и тем подобни дори презапоих на всички куплунги спойките и съм почистил всичко със спрей за всеки случай

---------- Post added at 19:08 ---------- Previous post was at 19:05 ----------

Тук в Германия нищо не може да се тегли от интернет.Ще почистя утре тази маса която ми каза

Comment

Вероятно се касае за недостатъчно високо захранващо напрежение за боди компютъра, когато моторът не работи.
          Ако почистването на масата за което говори колегата по-горе, не даде резултат, имаш ли възможност да мериш стойността на захранващото напрежение. Ако нямаш схемата от която е видно на кои пинове да мериш, казвай да я постваме.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Нямам уред в мен и не мога да измеря нищо,нямам и схемата за която пишеш,постваи я да видим кое да меря ако трябва ще си купя уред

Comment

на означените в червено пинове трябва да има +12V , на синия 0 V.

Трябва да измислиш, как ще мериш, защото това е буксата, която е между таблото и боди компютъра.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

със сигурност тук няма как да измеря с наличните от мен инструменти,ако не е от масата която каза колегата по горе възможно ли е да е от бушон или реле и кои са те ако ги знаеш да ми ги напишеш- по схемата са ф49 и ф38 така ли са

Comment

Сложи читав акумулатор и виж как ще се държи колата с него!
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                  Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                  Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                  Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

И варианта с акумулатора си мислех но си пали без проблеми

Comment

Първоначално публикувано от diandimitrov Покажи съобщение
                      със сигурност тук няма как да измеря с наличните от мен инструменти,ако не е от масата която каза колегата по горе възможно ли е да е от бушон или реле и кои са те ако ги знаеш да ми ги напишеш- по схемата са ф49 и ф38 така ли са
                      Да, това са двата предпазителя в бизнеса с централното.

Трябва да се направят измерванията. Това е сигурният подход. Визуалният оглед, често пъти е подвеждащ.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

А възможен ли е варианта да е от акумулатора както пише колегата ,защото за палене нямам проблеми

Comment

Първоначално публикувано от diandimitrov Покажи съобщение
                          А възможен ли е варианта да е от акумулатора както пише колегата ,защото за палене нямам проблеми
                          Според мен, щом колата пали без проблем, това е малко вероятно.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

колега гледах за масата под акумулатора но не можах да видя

Comment

Най-лесния вариант е да проследиш минусовия кабел, обикновенно минава до и под стойката на самия акумулатор и отива на скоростната кутия захванат с болт.
                              Варианта да е от него е минимален по принцип, но го огледай. Също така можеш да си пуснеш допълнителна маса към купето, но не по-тънка от 16кв.мм (квадратни милиметра), за препочитане 25.
                              Най-простото нещо което можеш да направиш за проба е следното, взимаш един дебел кабел какъвто намериш под ръка, опираш го някъде по купето задължително ( не на двигателя или където си поискаш) и другия край на минуса на акумулатора. Ако ти дойдат липсващите неща значи е ясно че ти се губят масите някъде.
                              Другото нещо което ми идва на ум е проблем с контактния ключ, т.е. клеймореда зад патронника, евентуално и някакви предишни намеси от предния собственик.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                              X